Renault Trucks digitaliseert cabine interieur

Met het oog op het welzijn en de veiligheid van de chauffeur heeft Renault Trucks ingrijpende verbeteringen doorgevoerd aan de Renault Trucks T, T High, C & K ranges. De fabrikant heeft het interieur van de cabine geoptimaliseerd om comfort en ergonomie te optimaliseren en heeft zijn trucks uitgerust met geavanceerde technologieën om de chauffeur te ondersteunen en om de veiligheid op de weg te verbeteren.


Lees verder...

Volvo Trucks presenteert FH Efficiency

De Volvo FH Efficiency demotruck benadrukt met gekleurde luchtstromen de innovaties op het gebied van brandstofbesparing. De Volvo FH Efficiency combineert namelijk de I-Torque aandrijflijn met de nieuwste, zuinige Turbo Compound-motor met alle beschikbare aerodynamische opties. En alleen al dat laatste zorgt voor een besparing tot 10% brandstof. 


Lees verder...

MAN TGS beleeft première op Kipper Event Markelo

MAN is op 9 en 10 september met de TGS bouwtruck present op het Kipper Event, dat plaatsvindt op het zandwinningsterrein in Markelo. Tijdens het event is de comfortabele, ergonomische en digitale bouwtruck in diverse configuraties te zien en te ervaren, bijvoorbeeld op het grote demoveld met een lange zandbaan.


Lees verder...

Première van FUSO Canter in Hardenberg

FUSO, integraal onderdeel van Daimler Trucks, toonde tijdens Transport Compleet in Hardenberg een heuse primeur. Men liet de nieuwe lichte Canter-truck zien tijdens deze vakbeurs. De Canter heeft ook een nieuw ontworpen voorkant. De upgrade van de buitenkant van de cabine weerspiegelt de identiteit van FUSO’s Black Belt ontwerp,


Lees verder...

MAN WVTetra van Buko is compact en wendbaar

Buko Transport uit Beverwijk heeft een primeur met de eerste MAN WVTetra, een vijfasser met een koppellengte van acht meter. Dankzij de compacte afmetingen past deze MAN-truck binnen de wet-telijk toegestane lengte voor een gangbare dieplader-aanhangwagen. Daarnaast is het een volwaardige 10x4 asfaltkipper met een laadvermogen van 31 ton.


Lees verder...

Scania's nieuwe aandrijflijn acht procent zuiniger

Met de toekomstige elektrificatie van trucks hijgend in de nek van  dieselmotorenbouwers, is iedereen naarstig opzoek naar reductie in brandstofverbruik. Ook al omdat het er naar uitziet dat er een Euro VII norm aan lijkt te komen. Scania heeft een geheel nieuwe 13-liter 6-cilinder motor ontwikkeld,


Lees verder...

DAF XF, XG en XG⁺ uitgeroepen tot 'Truck of the Year'

DAF’s nieuwe generatie trucks voor het lange afstand transport is bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2022’. “De XF, XG en XG⁺ zijn de nieuwe norm op het vlak van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort”, stelt de jury na een serie uitvoerige testen.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
ICT&Logistiek Jaarbeurs, Utrecht
Solutrans Lyon
MegaTrucksFestival 's Hertogenbosch
Transport Compleet Hardenberg
Kipper Event Markelo
IAA Transportation 2024 Hannover, Duitsland