Scania 540 S: overtuigend in vergelijkende perstesten

Recent nam Scania deel aan twee vergelijkende testen die in Duitsland werden georganiseerd door Europese vakbladen. De resultaten van de 1000 Punkte Test (1000-puntentest) en de European Truck Challenge (ETC) zijn nu gepubliceerd en Scania’s 540 S tractor is bij beide met een ruime voorsprong als beste uit de test gekomen, 


Lees verder...

Vier nieuwe Volvo's 'eindelijk' in het echt te bewonderen

Volvo's nieuwelingen waren dan 'eindelijk' te bewonderen. Weliswaar in een vreemde setting, namelijk gewoon in Beesd bij de importeur in plaats van bij de fabriek in Zweden, en in een gesloten ruimte, maar toch. Volvo Nederland had ze maar mooi als een van de eerste importeurs in Europa.


Lees verder...

Volvo I-Save, I-See: meer koppel, minder verbruik

Volvo heeft een 'oude' techniek van stal gehaald om het brandstof-verbruik van haar D13 motor te verminderen en tegelijk het koppel met 300 Nm te verhogen. Turbo Compound heet het. Daarnaast heeft Volvo haar I-See 'vooruitkijkende' cruisecontrol verbeterd.


Lees verder...

Getest: Renault T480.18 Highcab 4x2

Met de spiksplinternieuwe DTI 13 Euro 6d motor, 353 kW (477 pk) en maximum koppel tot 2400 Nm bij 950 tot 1404 tpm, beweegt de nieuwe Renault T480.19 Highcab zich met souplesse door de Betuwe en over de Grebbeberg. Volgens Renault is de gemiddelde besparing ten opzichte van zijn voorganger, de Step C-motor, zo’n drie procent.


Lees verder...

DAF testdagen in Malaga

DAF Trucks maakte van dit voorjaar gebruik om een aantal nieuwe producten te showen: assen, een nieuwe zwaartransporttrekker en nieuwe configuraties voor haar bouwvoertuigen. Het had daarvoor de heuvelachtige omgeving in de buurt van het Zuid-Spaanse Malaga uitgekozen. DAF wil met deze aanzienlijke uitbreiding van het assortiment én haar klant nog beter bedienen. 


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
ReinigingsDemoDagen (RDD) Flevonice Almere
Technische Kontact Dagen (TKD) Nobelhorst Almere
MegaTrucksFestival 's Hertogenbosch
Kipper Event Markelo