Nieuwe Generatie DAF XB debuteert op Solutrans

De Nieuwe Generatie DAF XB-serie beleeft zijn wereldpremière op Solutrans, de transportvakbeurs die van 21 tot en met 25 november in Lyon, Frankrijk, wordt gehouden. De 12-tons XB Electric, de eerste 12-tons elektrische stadsdistributietruck van Europa, staat vol in de schijnwerpers.


Lees verder...

MAN ook aanwezig op Technische Kontakt Dagen

Het portfolio van MAN’s competentiecentrum voor ombouw en maatwerk is uitgebreid met de inbouw van de Hendrickson elastomeervering voor de achterassen. Met het voor zware lasten geschikte alternatief voor de klassieke bladveerophanging behoren compromissen tussen rijcomfort en robuustheid bij het gebruik met zware belading tot het verleden.


Lees verder...

Transport Compleet haakt af in 2023

Beursorganisator Easyfairs heeft besloten om vakbeurs Transport Compleet, waarvan de eerstkomende editie gepland staat in Gorinchem medio juni 2023, met minimaal één jaar te verplaatsen. De beursorganisatie geeft aan dat “de tijd wordt gebruikt om het beursconcept in overleg met de markt te herpositioneren. Tevens zal gekeken worden naar de beste beursperiode.”


Lees verder...

MAN pakte uit op de IAA Transportation 2022

MAN Truck & Bus presenteerde op de IAA Transportation 2022 de volledig elektrische serie vrachtwagens die MAN vanaf 2024 gaat introduceren. De belangrijkste MAN-primeur was het nagenoeg productierijpe prototype van de eTruck met een dagelijkse actieradius van maximaal 800 kilometer en een megawatt-oplaadcapaciteit.


Lees verder...

Bosch wil verder groeien met klimaatneutrale aandrijflijnen

“Klimaatactie beweegt het goederenvervoer in meerdere verschillende richtingen. We verwachten dat alternatieve aandrijflijnen in de loop van dit decennium een belangrijke groei van onze actitiviteiten zullen stimuleren,” zei Dr. Markus Heyn, lid van de raad van bestuur van Bosch en voorzitter van de bedrijfssector Mobility Solutions.


Lees verder...

Geslaagd Kipper Event in Markelo komt terug

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september werd in Markelo het eerste Kipper Event gehouden. Bijna vijftig exposanten toonden hun trucks, opbouwen, autolaadkranen, trailers en andere truck gerelateerde diensten en producten op de zandwinning van Van der Heiden.


Lees verder...

Transport Reloaded organiseerde demodagen

Vanuit Raamsdonksveer brengt Transport Reloaded twee trailermerken op de markt: Granalu uit Spanje en Reisch uit het zuiden van Duitsland. Transport Reloaded, actief sinds 2015, is een initiatief van Paul de Jong, allerminst een onbekende in de trailerwereld.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Kipper Event Markelo
IAA Transportation 2024 Hannover, Duitsland
EV Experience Circuit Zandvoort
Zero Emission | Ecomobiel Brabanthallen 's-Hertogenbosch