Unieke samenwerking leidt tot innovatieve trailer

“Omdat we nog niet weten of we in de toekomst gaan rijden op waterstof, gas of elektrisch, hebben we gekeken of we onze huidige transportsystemen, nu uitgerust in bakwagens met aanhanger, in een nieuwe compacte oplegger kunnen krijgen,” vertelt Edwin de Graaf, productmanager Power Generation & Distribution bij Bredenoord.


Lees verder...

MAN hTGX truck met waterstofverbrandingsmotor

In een eerdere Auto- en Transportwereld deelde Alexander Vlaskamp, CEO MAN Truck & Bus, nog mee dat MAN een waterstoftruck in voorbereiding had en dat die in 2025 gepresenteerd zou worden. De actualiteit heeft deze uitspraak alweer achterhaald.


Lees verder...

De nieuwe Actros L van Mercedes-Benz Trucks

Mercedes-Benz Trucks heeft de Actros L gepresenteerd. Wat opvalt is de vormgeving van de ProCabin. Dit is volledig gericht op aerodynamica – van de voorspoiler op het dak vóór de eigenlijke dakspoiler via de deflectorplaten op de A-stijlen bij de zijruiten en de grote, vlakke voorklep van de cabine tot de bumper met minimale luchtinlaten voor koeling en de innovatieve bodembekleding.


Lees verder...

Veldhuizen Trucks 10x2 getest in de praktijk

Veldhuizen Trucks presenteerde tijdens de TKD in 2023 de Veldhuizen Trucks 10x2 kipper, een volledig elektrische 10x2 met een nuttig laadvermogen van 30 ton. Sindsdien is er hard gewerkt aan de ontwikkeling en het testen van de truck, en na de homologatie hebben de eerste klanten de truck in de praktijk getest.


Lees verder...

Ook MAN versnelt ontwikkeling van autonome truck

MAN Truck & Bus blijft de ontwikkeling van chauffeurloos transport tussen logistieke knooppunten stimuleren. De technologie heeft het potentieel om vermoeidheidsongevallen te verminderen, het toenemende tekort aan chauffeurs te verlichten en transportprocessen nog efficiënter en milieuvriendelijker te maken.


Lees verder...

Scania en Plus testen autonome truck Level 4

Scania breidt de strategische ontwikkeling van autonome hub-to-hub transportoplossingen uit met de presentatie van een 'Autonomous Commercial Pilot Programme'. Als onderdeel van de Traton Group zal Scania ook betrokken zijn bij een nieuw partnerschap met het in de VS gevestigde Plus, dat zijn Level 4,


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Kipper Event SOMA, Harderwijk
IAA Transportation 2024 Hannover, Duitsland
EV Experience Circuit Zandvoort
Zero Emission | Ecomobiel Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Mega Trucks Festival Brabanthallen 's-Hertogenbosch