Terug naar het overzicht

Van Eck levert tien luchtvrachttrailers aan Gartner

Gepubliceerd op 04-02-2022 12:06 uur


Dat Van Eck een grote naam is in het buitenland, is een bekend gegeven. Onlangs leverde die naamsbekendheid  een eerste bestelling op van de Oostenrijkse transportreus Gartner. Deze logistieke dienstverlener mag dan een reusachtige vloot hebben van 2.000 trekkende eenheden en 2700 trailers, toch is de gehele vloot jong en zo duurzaam mogelijk. Gartner deinst er daarbij niet voor terug om waar mogelijk ook trailers op het spoor te zetten. Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf is ook actief in luchtvracht en hoorde via via over de kwaliteit van Van Eck trailers. 

 

Ervaringen

Nu de eerste van de tien trailers enkele maanden meedraait in de vloot van het bedrijf, is er sprake van grote tevredenheid. De luchtvrachttrailer rijdt op bestemmingen in Duitsland, Benelux en Italië. Het onderhoud gaat uitgevoerd worden door de eigen werkplaats op de hoofdvestiging van Gartner in het Oostenrijkse Lambach. Het bedrijf verwacht dat de nieuwe trailer zeker tien jaar mee zal gaan in de vloot, wat natuurlijk veel zegt over de duurzaamheid van de luchtvrachttrailers van Van Eck.

 

Compleet

Gartner koos voor een complete luchtvrachttrailer met een liftbare vooras en met een koppelschotelhoogte van 96 cm. Op die manier ontstaat de gewenste inwendige laadhoogte van drie meter. De trailer kan vier luchtvrachtpallets vervoeren en beschikt over een zelfdragende vloer met rollenbanen die geschikt is voor een belasting tot drie ton. De opbouw van de trailers is grotendeels glasvezel versterkt. Gartner kiest ervoor om zelf een koelmotor te plaatsen. Vanzelfsprekend beschikken de trailers over een TÜV XL-ladingzekeringscertificaat. 

 

Grote logistieke dienstverlener

Met Gartner haalt Van Eck een grote klant in huis. Het bedrijf is vertegenwoordigd in acht landen met in totaal negentien vestigingen. Er werken in totaal 3900 personeelsleden. Er is sprake van opslag van goederen voor klanten, waarvoor het bedrijf de beschikking heeft over een capaciteit van 95.000 vierkante meter ruimte. In Lambach beschikt Gartner over een eigen railterminal die het bedrijf inzet als corridor tussen zuidoost en noordwest Europa. 
 

Efficiënt

Opvallend is dat Gartner de cijfers van zijn vloot scherp in het vizier heeft. De vloot verbruikt jaarlijks zo’n 80 miljoen liter diesel en een gemiddelde trekker maakt per jaar 120.000 kilometer. Slechts twaalf procent van de ritten wordt met een lege trailer afgelegd, op een totaal van 90.000 wegtramsporten per jaar. Met 14.000 containers worden jaarlijks 32.000 transporten per spoor uitgevoerd.