Terug naar het overzicht

Van de Kamp Transport voegt meer Talson-trailers toe

Gepubliceerd op 31-01-2022 08:24 uur

Van de Kamp Transport in Druten (Gelderland) heeft twee Talson-opleggers (type Talson TGM) toegevoegd aan het wagenpark. De Talson TGM is een hybride trailer. Een kruising tussen een traditionele kastentrailer en een mega-oplegger. Hij oogt op het eerste gezicht als een standaardtrailer met zijn 22,5 inch velgen. Maar kijk je nauwkeuriger, dan zie je een royale laadhoogte van 2.800 mm. De TGM biedt daardoor extra mogelijkheden, van volumineuze goederen tot (bij gebruik van een tweede laadvloer) maximaal 66 europallets. Talson-carrosserieën zijn zelfdragend. Het trailerchassis is grotendeels verwerkt in de vloer. Daardoor bieden ze extra binnenhoogte. Bij de Talson TGM zijn bovendien 55-serie banden gemonteerd. Die zijn lager dan de gebruikelijke 60-serie banden van een standaard gesloten oplegger. De zijwanden zijn uitgerust met het Talfix-systeem, waar balken ingehaakt kunnen worden om lading te zekeren of een tweede laadvloer te creëren. Op bestelling wordt de TGM geleverd met een laadklep naar keuze, achtersluitend of ondervouw. 
Van de Kamp Transport bestelde twee Talson TGM’s. "Al onze kastentrailers zijn van Talson", vertelt mede-directeur Hans-Jurgen van de Kamp enthousiast. "Ze zijn licht en ze gaan lang mee. Bovendien komt de grote binnenhoogte van de TGM ons goed van pas."
Van de Kamp gebruikt de Talson TGM voor onder meer transport van meubilair, palletgoed en stukgoed binnen Europa: "We kunnen met deze trailers diverse soorten goederen combineren. Bijvoorbeeld onderin stukgoed of pallets, en bankstellen op de tweede laadvloer die de chauffeur eenvoudig en snel kan plaatsen met behulp van het Talfix-systeem."
De koppelhoogte van de Talson TGM is 115 cm. Hij kan dus met een standaardtrekker worden gereden. De Volvo FH-trekkers van Van de Kamp staan op 70-serie banden, die zijn iets platter dan standaardbanden. Van de Kamp: "Wij werken met een koppelhoogte van 110-112 cm." De Talson TGM heeft een laadlengte van 13,60 meter. Hij staat op drie 9-tons assen waarvan de voorste as hefbaar is. Het eigen gewicht bedraagt (exclusief laadklep) ongeveer 7.600 kg.
Van de Kamp Excellent Furniture Logistics is een 90 jaar bestaand familiebedrijf dat is gegroeid tot 80 medewerkers. Het bedrijf heeft veel aandacht voor hechte bedrijfscultuur, betrouwbaarheid en innovatie. Het was van oorsprong een meubelvervoerder maar de dienstverlening is inmiddels uitgebreid met onder andere stukgoedvervoer, walking floor transporten, koelvervoer en warehousing. Het bedrijf investeert in moderne transporttechnologie zoals LZV-combinaties, LNG-trekkers en maatwerktrailers.