Terug naar het overzicht

Trias levert veelzijdige oplegger met opklapbare achterzijde

Gepubliceerd op 03-10-2022 07:14 uur


Trias Trailers BV uit Apeldoorn leverde recent een zeer ‘compacte’ 45-tons oplegger af aan Compact Rent uit Beneden-Leeuwen. De oplegger is speciaal ontworpen om in de krapste en moeilijkst bereikbare plaatsen rupskranen af te leveren. Dankzij een vernuftig klapsysteem is de oplegger snel een eenvoudig 2 meter in te korten.


 
De nieuwe oplegger voor Compact Rent is voorzien van een volledig opklapbare achterzijde, zodat de totaallengte van de oplegger met 2 meter ingekort kan worden. De assen zijn voorzien van een elektrohydraulisch stuursysteem met nabesturing, zodat de chauffeur het stuursysteem helemaal zelf in de hand heeft. Zo kan men op zeer krappe locaties manoeuvreren en ladingen laden of lossen. 
Ook is de oplegger voorzien van een 20-tons hydraulisch doorrijdek. Het doorrijdek en de achterklep zijn voorzien van radiografische bediening. De laadvloer is met twee keer 200 mm te verbreden naar ongeveer 3 meter. Daarbij is de trailer voorzien van vier stuks breedteborden.
 

Maatwerk opties
 
Uit de vele maatwerk opties en detaillering blijkt de veelzijdigheid van de nieuwe trailer. Voor voertuigen met kleine wielen die geladen moeten worden, zijn er 70 cm lange aluminium oprijplaten beschikbaar. Verder is de Trias-oplegger voor de assen voorzien van vier stuks rvs-kisten. Tussen de assen zijn opleggerbrede stophoutbergingen gerealiseerd. Er zijn 30 stuks Trias 13,4-tons uittrekbare sjorogen voorzien. Deze sjorogen zijn zelfs uittrekbaar als er lading op staat en als de vloerverbredingen in gebruik zijn. De fraai afgewerkte oplegger is geheel gegalvaniseerd.