Terug naar het overzicht

Schmitz Cargobull komt met S.KO Pace Smart

Gepubliceerd op 25-11-2021 08:57 uur

Schmitz Cargobull heeft de S.KO Pace Smart onthuld, een primeur uit de fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Het betreft een modulaire oplegger voor droge vracht, ontworpen voor Britse en Ierse operators met marktspecifieke functies. Boris Billich, chief sales officer en lid van de Raad van Bestuur, geeft aan: "De lancering van de S.KO Pace Smart is een belangrijke ontwikkeling voor de droge vrachtmarkt in het VK en Ierland vanwege de voordelen die het biedt voor operators en omdat het is gebouwd in Manchester. De CO2-uitstoot en doorlooptijden worden hierdoor aanzienlijk verminderd."

 

De S.KO Pace Smart is voornamelijk gericht op de markt voor pakketbezorging en droge vracht en combineert de kwaliteitsconstructie van Schmitz Cargobull met honingraatpanelen van Struktoplast. Door de lichtgewicht panelen weegt elke trailer ongeveer 600 kg minder dan concurrerende modellen. Paul Avery, UK managing director operations, legt uit: "De S.KO Pace Smart biedt de hoge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen die klanten van Schmitz Cargobull verwachten. Hij is gebouwd op het volledig gegalvaniseerde Modulos-chassis van Schmitz Cargobull dat zich heeft bewezen en wordt geleverd met een garantie van tien jaar tegen doorroesten."

 

Verscheidenheid opties

De S.KO Pace Smart is volledig EN 12642 code XL gecertificeerd en biedt een verscheidenheid aan opties, waaronder ladingzekeringsrails, doorschijnend dak, laadklep en twee deuren naar keuze, achterluik of aluminium staldeuren. Bovendien worden de Rotos-assen gedekt door een garantie van 1.000.000 km of zes jaar. De trailer kan worden uitgerust met ladingbeveiliging om pakketten te beschermen, inclusief veiligheidsnetten of -poorten aan de achterkant en heeft een standaard vloersterkte van 5,5 ton. De vloersterkte kan optioneel worden verhoogd tot 7,1 ton of 8,0 ton voor zwaardere ladingen. 
Het Schmitz Cargobull telematicasysteem TrailerConnect is standaard uitgerust om intelligente connectiviteit te bieden. Avery: "De opening van de fabriek in het VK dit jaar was een fantastische kans en als team zijn we trots op de kwaliteit van het productieproces dat we hebben gecreƫerd. Het is ongelooflijk de moeite waard, we hebben al erg veel bestellingen gekregen." De fabriek van Schmitz Cargobull in Manchester heeft 40 banen gecreƫerd in de productie en administratie en is de thuisbasis van het hele Britse team van 62 werknemers.