Terug naar het overzicht

LAG Trailers ontwerpt eigen AdBlue installatie

Gepubliceerd op 17-02-2022 14:36 uur

LAG Trailers is een Belgische trailerbouwer met veel ervaring in de brandstof- en tankersector. Zodoende weet men exact aan welke vereisten een Adblue-losinstallatie moet voldoen. Daarom heeft men bij LAG Trailers zelf een nieuwe AdBlue-losinstallatie ontworpen. Het nieuwe ontwerp heeft voortaan geen bewegende onderdelen meer. Dit vermindert slijtage en het noodzakelijke onderhoud. 
 

AdBlue-installatie met additiefpomp

De belangrijkste eigenschap van de nieuwe installatie is de mogelijkheid om er een additiefpomp aan te koppelen. Dit is een steeds vaker voorkomende vraag vanuit de markt. 
Master Designer Verstraten verklaart het als volgt: ‘We stelden deze wens vast in de markt. Om een Adblue-pomp optimaal te laten functioneren is een additief onontbeerlijk. Hier komt onze AdBlue-installatie zeker goed van pas.’  LAG Trailers zal de eigen AdBlue-tankers standaard voorzien van deze functionaliteit. 
 

Belgische know-how

De nieuwe losinstallatie is volledig in-house ontworpen bij LAG Trailers te Bree. Het bedrijf produceert en monteert de nieuwe onderdelen volledig op de eigen productiesite te Limburg. Verder gebruikt het bedrijf ook Belgische pompen van het merk Packo die zich uitstekend lenen tot het pompen van AdBlue.