Terug naar het overzicht

Kraker Trailers komt met veel innovaties

Gepubliceerd op 06-04-2023 09:43 uur

Bij Kraker is innovatie een belangrijke pijler. Het doel van de innovaties is om klanten een zo groot mogelijke toegevoegde waarde te bieden. Nu de K-Force, de geschroefde trailer, zijn plek definitief heeft veroverd, ligt bij Kraker de focus op nieuwe ontwikkelingen. Zoals de nieuwe klapbumper, de K-Force Agri of de hybride E-Force.

 

Klanten kunnen kiezen voor een Kraker klapbumper op de K-Force. Deze bumper biedt een praktische oplossing voor hoogteverschillen bij bijvoorbeeld het lossen in bunkers of bij gebruik in het land. In opgeklapte positie is er ongeveer vijftien cm extra bodemvrijheid. De opgeklapte bumper valt buiten het losgebied, waardoor bumper en verlichting beter zijn beschermd tijdens het lossen. Er blijft bovendien geen materiaal op achter. De pneumatisch gelifte bumper is manueel te bedienen met een knop aan de zijkant van de trailer of met een optionele afstandsbediening. Door de bumper op te klappen, eventueel in combinatie met de luchtvering in de hoogste stand, staat K-Force strak boven de losplaats, waarna de lading gelost wordt.

 

Kraker met klapbumper

Een van de eerste bedrijven die koos voor deze klapbumper is Kuijlen Roosendaal. Het bedrijf verhandelt en vervoert diverse soorten mest, zoals strorijke mest, compost en champost. Hiervoor zet Kuijlen onder andere K-Force Agri schuifvloertrailers in met de nieuwe klapbumper. "Onze eerste schuifvloertrailer was een Kraker", vertelt Niels Kuijlen van Kuijlen Roosendaal. "In het verleden kochten we eens een kipper, maar die beviel niet. Na het bietenseizoen konden we deze niet inzetten. Een schuifvloertrailer zet je het hele jaar door in. Wij gebruiken onze schuifvloeren voor transport van vaste mest, compost, champost en andere agrarische producten."
Kuijlen koos als één van de eersten voor de klapbumper. De klapbumper is nu al enige tijd in gebruik bij Kuijlen Roosendaal en de chauffeurs zijn er erg tevreden over: "De standaardbumper voldeed voor ons werk niet volledig en ik zocht een oplossing. Timothy Wuyts, verkoper bij Kraker, vertelde me daarop over de nieuwe bumper. Ik ben het prototype gaan bekijken en was overtuigd. Maar ik zei meteen dat ik ‘m wél met afstandsbediening wilde." 

 

K-Force Agri

Kraker ontwikkelde de K-Force Agri speciaal voor agrarische toepassingen. Deze is leverbaar in verschillende afmetingen, met verschillende inhouden en opties die het agrarisch werk vergemakkelijken. De 11,6 meter uitvoering van de K-Force Agri wordt geproduceerd volgens het geschroefde K-Force principe. Dit heeft onder andere een laag eigen gewicht tot gevolg, wat in combinatie met vaak zware agrarische producten gunstig is. De K-Force Agri is sowieso korter dan de standaard K-Force en dat maakt dit type schuifvloertrailer zeer wendbaar, wat goed van pas komt bij het laden op vaak krappe boerenerven. 
K-Force Agri heeft minder volume omdat agrarische producten een hoger soortelijk gewicht hebben dan veel andere producten. Zo is 70 m3 bieten zwaarder dan 70 m3 zaagsel. Deze producten zijn zware vervoersproducten. Bij transport van producten met zo’n hoog soortelijk gewicht is de toegestane maximale totaalmassa snel bereikt. Dat betekent dat je een standaard K-Force nooit volledig kunt beladen met bieten, omdat je dan simpelweg te zwaar bent. De K-Force Agri met z’n variabele afmetingen is perfect af te stemmen op dit transport.

 

E-Force schuifvloertrailer

Kraker Trailers introduceerde in 2022 het prototype van de E-Force, de nieuwe, hybride schuifvloertrailer. E-Force staat voor slimmer en schoner transport met een besparing tot twintig procent op brandstof en minder CO2-uitstoot. Hiermee luidt Kraker, na de introductie van K-Force, een nieuw tijdperk in, in de transportsector. De energie die vrijkomt bij remmen wordt opgeslagen in een batterij en gebruikt voor de aandrijving van de middelste as tijdens acceleratie en bij het lossen. 
Specifieke kenmerken van E-Force zijn onder andere twintig procent reductie op brandstof en minder CO2-uitstoot. De vrijgekomen energie wordt opgeslagen in batterijen. Er zijn twee apart bedienbare koppelingen en de tweede as wordt aangedreven door de elektromotor tijdens acceleratie. Gebruikers kunnen indoor lossen zonder uitstoot. Tenslotte is de wagen zuiniger in gebruik door actieve feedback aan de chauffeur.

 

K-Force vloer 

Het schuifvloersysteem in de standaard K-Force is geschikt voor het transporteren van bijna alle producten. De vloer is een belangrijk onderdeel van de trailer en tegelijk het grootste slijtagepunt. En daarom is er bij Kraker extra aandacht aan de vloerconstructie besteed. Kraker ontwikkelde de vloerconstructie dóór tot een vloer die jarenlang moeiteloos onder de zwaarste omstandigheden functioneert. In een Kraker-vloer zit het hoogste aantal dwarsliggers die met vier bout/moerverbindingen zijn verbonden met de zijwand. Deze dwarsliggers, in combinatie met de kamgeleiding, staan garant voor een optimale vloerondersteuning en -geleiding. 
Naast het standaardsysteem is keuze uit verschillende profielen. Klanten kunnen kiezen voor smalle of brede, geprofileerde of gladde vloeren in diverse diktes: de vloer wordt afgestemd op klantwensen en de producten die ermee vervoerd worden. Door alle ontwikkelingen die Kraker verwerkte in de vloer, stelt de Masters in Moving Floor Trailers zonder aarzelen dat de K-Force vloer de langste levensduur heeft.

 

Verlengen garantie

Bij Kraker kan de standaard fabrieksgarantie verlengd worden tot vijf jaar. Klanten krijgen op een standaard K-Force één jaar fabrieksgarantie. Als de trailer wordt geregistreerd in het Online Service Center, wordt die garantie verlengd tot vijf jaar. Dit geldt voor de standaard K-Force. Op alle andere types is de eenjarige garantie verlengbaar tot twee jaar. 
Het registreren heeft meer voordelen. Na registratie is er toegang tot het Online Service Center, waar alle informatie over de trailer van de klant staat. Handleidingen, schema’s en de stamkaart staan praktisch geordend. Hierdoor is er een compleet overzicht van de onderdelen beschikbaar en kunnen deze onderdelen direct worden besteld. Kraker Trailers heeft de meest voorkomende onderdelen op voorraad.