Terug naar het overzicht

Kraker SuperEcoCombi steeds populairder in het buitenland

Gepubliceerd op 24-01-2022 10:19 uur

De SuperEcoCombi, die Kraker in 2021 ontwikkelde, is een indrukwekkende combinatie van een truck met daarachter twee trailers van 13,6 meter lang. Met een SEC vervoert men tot 72 ton in één rit. In Finland is deze combinatie met een totale lengte van 32 meter al toegelaten. In Zweden, Noorwegen en Spanje worden testtrajecten gereden. Dat ziet er veelbelovend uit volgens Kraker.

 

"Het Nederlandse wegennet is nog niet geschikt voor de SEC. Daarom gebeurt het transport naar Finland, waar Kraker verschillende SEC’s verkocht, met twee trekkers", aldus Kraker.
De trailers van een SuperEcoCombi zijn aan elkaar gekoppeld met een dolly. De achterste trailer is een standaard K-Force. De voorste trailer moet aan verschillende eisen voldoen, zoals een vangmuil om de dolly te koppelen en aansluitingen voor hydrauliek, lucht, licht en ABS voor de achterste trailer. De naloopas op de derde as van de voorste trailer zorgt voor een kortere draaicirkel.
De productie van de SEC-trailers is volgens het K-Force-concept, dus geschroefde trailers die ijzersterk zijn en een lange levensduur hebben. Kraker Trailers ziet in de SuperEcoCombi een goed antwoord op de vraag om economisch rijden. Met de SEC ontwikkelde Kraker Trailers een duurzaam vervoersconcept, gereed voor de toekomst.