Terug naar het overzicht

Geslaagd Kipper Event in Markelo komt terug

Gepubliceerd op 13-09-2022 09:57 uur

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september werd in Markelo het eerste Kipper Event gehouden. Bijna vijftig exposanten toonden hun trucks, opbouwen, autolaadkranen, trailers en andere truck gerelateerde diensten en producten op de zandwinning van Van der Heiden.

 

Aanleiding voor het Kipper Event was het annuleren van de Technische Contact Dagen in Almere, dit voorjaar. Na een korte zoektocht werd, door de organisatie BIGtruck en Bouwmachineweb, de locatie van Van der Heiden gevonden. Toen de locatie éénmaal in beeld was ging het heel snel. De standhouders hadden duidelijk behoefte aan een beurs, en dan wel een speciale vakbeurs voor het bouwtransport. Daarmee dekt de naam Kipper Event dus niet helemaal de lading, want naast kippers waren er ook diepladers, betonmixers, autolaadkranen, een mobiele zandzuiger en dergelijke te zien.
Het gratis evenement sloeg goed aan bij zowel de deelnemers als het publiek. Overigens was niet alleen de toegang gratis, ook het parkeren en zelfs de catering waren voor zowel bezoekers als deelnemers gratis. De organisatie gelooft in dit concept om het evenement, ook voor de toekomst laagdrempelig en toegankelijk te houden voor iedereen.

120 trucks

Alles bij elkaar stonden er ruim 135 eenheden op het terrein, waarvan 120 trucks. Dat is een enorm aantal, en zelfs meer dan dat er ooit op een TKD gestaan hebben. Voor de organisatie is dan ook duidelijk dat er ruimte is voor het Kipper Event, ook in de toekomst. Hier draait het 100% om de bouwvoertuigen en gerelateerde producten en diensten, en daar is duidelijk behoefte aan.
Over de beide dagen telde de organisatie zo’n 2000 bezoekers die zich ondanks een buitje af en toe prima vermaakten. De reacties waren unaniem positief over het evenement en de bedoeling is om er een twee jaarlijks evenement van te maken. Dat betekent dus ieder oneven jaar een TKD en ieder even jaar een Kipper Event.