Terug naar het overzicht

Nieuwe Vito, eVito, V-Klasse en EQV nog luxer, mooier en veiliger

Gepubliceerd op 25-08-2023 09:42 uur

Er komt een nieuwe generatie aan van de Mercedes-Benz Vito, V-Klasse en EQV. Nog luxer, nog mooier en nog veiliger. Dat is wat Mercedes-Benz tijdens een korte presentatie van de nieuwe modellen liet weten. Het was een statische presentatie, dus een testrit maken zat er jammer genoeg niet in. Op zich niet erg, want de verbeteringen die in deze facelift zijn doorgevoerd, betreffen het ex- en interieur. De aandrijflijnen zijn vooralsnog identiek aan de vorige generatie. In 2026 wordt naar verwachting het geheel nieuwe elektrische platform VAN.EA gelanceerd.

 

Eerst moeten we het dus doen met deze facelift, waarbij Mercedes-Benz vooral inzet op meer luxe en veiligheid. Qua maatvoering blijven de bestellers gelijk aan de huidige generatie. Opvallend is dat er in de standaard uitvoeringen het nodige meer wordt geboden. De Vito, V-Klasse en EQV worden dus completer. Het zal niemand zijn ontgaan dat ‘kleinbusjes’, zoals ze vroeger ook wel werden genoemd, waar Mercedes-Benz nu spreekt van ‘midsize vans’ – what’s in a name’ – zijn geëvolueerd van simpele, brute werkhokken tot ergonomische werkplekken en zelfs tot luxe ‘lifestyle’ vervoermiddelen met ‘captainseats’. Mercedes-Benz doet er nu nog een schepje bovenop met uitrustingsniveaus voor de V-Klasse en EQV die direct zijn gekopieerd uit de Mercedes-Benz S-Klasse.

 

Lees het volledige verhaal van Jos Haas in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld (nr. 5) Nog geen abonnee? klik hier!