Terug naar het overzicht

Mercedes-Benz klimaatneutrale last-mile bestelwagen

Gepubliceerd op 28-10-2021 07:32 uur

Mercedes-Benz laat een met slimmigheden volgestopte Sprinter zien, een showauto die luistert naar de naam Sustaineer. Met de Sustaineer laat Mercedes-Benz zien wat het voor de 'bestelbus van de toekomst' allemaal in huis heeft.

 

Mercedes-Benz Bedrijfswagens presenteert de Sustaineer. Het gaat om een showauto op basis van de elektrische eSprinter. De modelnaam is een samentrekking van de woorden Sustainability en PioneerDat betekent dat de Sustaineer in beginsel volop is gericht op duurzaamheid. De Sustaineer is in de eerste plaats overduidelijk een eSprinter, maar dan volgestopt en volgehangen met slimmigheden als zonnepanelen en 'virtuele' zijspiegels die de luchtweerstand verlagen. Daarnaast past Mercedes-Benz gerecyclede materialen toe en is het verwarmingssysteem zo geplaatst dat deze het lichaam sneller verwarmt. Dat scheelt weer stooktijd en dus energie. Interessanter: Mercedes-Benz geeft de Sustaineer twee fijnstoffilters die de fijnstofemissie met meer dan 50 procent vermindert.

 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze besteller. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie. Of E-mail naar: post@atw.nl