Terug naar het overzicht

BK Pharma neemt als eerste ID.Buzz Cargo in gebruik

Gepubliceerd op 21-12-2022 11:35 uur

BK Pharma Logistics nam recent als eerste in Nederland de Volkswagen ID. Buzz Cargo met een elektrische koelinstallatie in gebruik. Hiermee kan men goederen emissievrij bezorgen. Door het aanschaffen van de elektrische bus is BK Pharma Logistics verzekerd van toegang tot de binnensteden.
Het klimaatakkoord vereist vanaf 2025 zero-emissiezones in de binnensteden van Nederland, waar alleen volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens mogen rijden. BK Pharma Logistics speelde hier op in en schafte recent een Volkswagen ID. Buzz aan.


De Volkswagen ID. Buzz Cargo is volledig elektrisch met een WLTP actieradius van circa 424 kilometer en een accupakket van 77 kWh. Daarnaast onderscheidt de ID. Buzz Cargo zich met een snellader van 170 kWh die binnen 30 minuten van 5 procent naar 80 procent oplaadt.
Met deze ID. Buzz Cargo kan BK Pharma Logistics voortaan elektrisch temperatuurgecontroleerde goederen bezorgen in binnensteden. De bus is voorzien van een elektrische koelinstallatie met een speciaal ontwikkeld 24-volt systeem, heeft elektrische luchtgordijnen ter voorkoming van grote temperatuurschommelingen, een verwarmingsoptie voor het bewaken van kritische temperaturen voor medicijnentransport en doorkoelmogelijkheid bij stilstand van de bus.
BK Pharma Logistics is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd  transport voor nationale en internationale bedrijven in de healthcare-, food- en laboratoriumindustrie. Vanuit het distributiecentrum in Boxmeer wordt het transport van farmaceutische en healthcare producten op een veilige manier verzorgd. BK Pharma Logistics is onderdeel van de BK Logistics Group. Met 150 personeelsleden verdeeld over vier vestigingen en een wagenpark van ruim 130 geconditioneerde voertuigen. Sinds 2021 is BK Pharma Logistics onderdeel van de DPD Nederland. Paul Bouwmeester, algemeen directeur van BK Pharma Logistics: “Met de aanschaf van de Volkswagen ID. Buzz Cargo hebben we de eerste stap gemaakt richting onze duurzaamheidsambitie. We streven ernaar volledig duurzaam en elektrisch onze goederen te vervoeren."