Terug naar het overzicht

ZF bundelt krachten met Goodyear

Gepubliceerd op 08-06-2021 08:25 uur

ZF kondigde vandaag een langetermijn samenwerking aan met Goodyear. De partners zullen de geavanceerde Transics-fleetmanagementsystemen (FMS) van ZF bundelen met het kwalitatieve bandenportfolio en de mobiliteitsoplossingen van Goodyear. Initieel zullen ZF en Goodyear Europese commerciële vloten een geïntegreerde suite van vloot- en bandenbeheertoepassingen aanbieden voor gemengde en multibrandvrachtvloten. Via een interoperabele, flexibele oplossing gebaseerd op één enkele telematicabox, TX-RAILERPULSETM, krijgen vloten toegang tot de diensten, ondersteuning en oplossingen van beide bedrijven, inclusief Goodyear-bandengegevens en Transicsfleetmanagementystemen van ZF, TX-TRAILERFITTM en TXCONNECTTM.


“De samenwerking van ZF met Goodyear is gestoeld op de expertise en omvangrijke mogelijkheden van twee sectorleiders. We delen eenzelfde doelstelling: Europese vloten en trailerbouwers toegang geven tot alle voordelen van een one-stop fleetmanagement oplossing”, aldus Peter Bal, Business Leader, Digital Customer Services EMEA bij ZF Commercial Vehicle Control Systems. “Dankzij onze geïntegreerde oplossing zullen Europese vlootbeheerders gemakkelijker en efficiënter kunnen werken, de veiligheid op de weg verhogen en ook hun vracht veiligstellen, zonder grote investeringen te moeten verrichten in hardware. Het systeem zal hen ook helpen om vlot te voldoen aan de maatregelen uit de General Safety Regulation 5 van de EU (GSR5) die bepaalt dat vanaf juli 2022 nieuwe commerciële voertuigen met een TPMS-oplossing moeten zijn uitgerust.”
“Samen met ZF zorgen we voor een grote sprong voorwaarts. Met onze oplossingen zullen transport, logistiek, vlootbeheerders en producenten hun resultaten aanzienlijk kunnen verbeteren”, bevestigt Grégory Boucharlat, Vice President, Commercial Europe bij Goodyear. “We onderscheiden ons met intelligente diensten en interoperabele, proactieve oplossingen voor banden- en voertuigbeheer en ondersteunen onze klanten over heel Europa met een innovatieve en toekomstgerichte aanpak op maat.”
Om wagenparken een geïntegreerde vloot- en bandenbeheeroplossing aan te bieden, maken ZF en Goodyear gebruik van de realtime gegevens die alle merken van Trailer Braking Systems (T-EBS) en bandensensoren verzamelen. Op basis van die data krijgen wagenparkbeheerders en bestuurders toegang tot een brede waaier aan bruikbare inzichten en slimme functies om het gebruik van hun vloot te optimaliseren, ongevallen te voorkomen en de ongeplande stilstand van voertuigen tot een minimum te beperken. Met deze nieuwe samenwerking spelen ZF en Goodyear in op de groeiende marktvraag naar een opener fleetmanagement systeem dat naadloos geïntegreerd is. Vlootbeheerders genieten van een dubbel voordeel: fleetmanagement diensten én het hoogwaardige Goodyear-bandenportfolio voor bedrijfsvoertuigen. 

De interoperabele oplossing legt duidelijk de focus op voertuigveiligheid. Het pakket zal vlootbeheerders en trailerbouwers helpen om vlot de maatregelen na te leven van de General Safety Regulation van de EU die vanaf juli 2022 van kracht zal zijn. De oplossingen bieden geavanceerde inzichten in de toestand van de banden en trailers en monitoren beter de veiligheid van bestuurders. Zo reduceren ze het aantal ongevallen in de Europese Unie dat nu 200.000 gevallen per jaar telt.
De gedetailleerde realtimegegevens, die verzameld worden via de boordsystemen en de banden van de trailers, zorgen ook voor groenere mobiliteit. Ze helpen vlootbeheerders om hun voertuigen efficiënter in te zetten, terwijl ze hun brandstofverbruik en uitstoot reduceren. De partners schatten dat door de samenwerking jaarlijks 2 ton CO2 kan worden bespaard per aangesloten trailer.


Klanten zullen kunnen kiezen welke partner ze als leverancier willen. Het aanbod is bovendien modulair en gemakkelijk uit te breiden. Dat betekent dat de klant gemakkelijk kan starten met een beperkt aantal functionaliteiten en later kan upgraden als extra diensten nodig zijn. Met de implementatie van operationele managementsystemen wordt beheer van vloten heel wat eenvoudiger. Gebruikers krijgen in een mum van tijd toegang tot een rijke, geïntegreerde dataset zonder de complexiteit van verschillende multi vendorsystemen. Om dit uitgebreide dienstenpakket te ondersteunen, zullen ZF en Goodyear een sterke pan-Europese support aanbieden voor vloten.