Terug naar het overzicht

Cargo Floor en Smile Invest klaar voor toekomst

Gepubliceerd op 12-10-2022 13:59 uur

De aandeelhouders van Cargo Floor in Coevorden hebben overeenstemming bereikt met Smile Invest en de familie Essers van de gelijknamige Belgische logistiek dienstverlener voor hun toetreding tot de aandeelhoudersbasis van de onderneming. Daarmee staat de producent van automatische horizontale laad- en lossystemen goed gesteld om invulling te geven aan de groeiplannen voor de komende jaren.

 

Cargo Floor is wereldwijd marktleider van moving floor concepten. Smile Invest is een Europese investeringsmaatschappij, opgericht in 2017, met focus op bedrijven met een hoofdzetel in de Benelux en een omzet tussen de 10 en 100 miljoen euro. Cargo Floor is een uitermate gezonde onderneming met een leidende positie in de markt van schuifvloeren voor trucks en trailers. Daarnaast levert de onderneming onder de naam CargoMatic dock-to-trailer laad-lossystemen voor de logistieke wereld. 
In Europa is Cargo Floor marktleider, evenals in een aantal markten buiten Europa, waaronder Brazilië. De afgelopen jaren is de productie volledig vernieuwd en uitgebreid, waarbij is overgestapt van lijnproductie naar een uiterst efficiënte en flexibele celproductie. Voor de komende jaren is de focus volledig gericht op verdere groei van de afzet, binnen Europa en daarbuiten. Daarbij liggen er met name kansen in Noord- en Zuid-Amerika, in China en in tal van andere markten. Daarvoor zal de komende jaren met name de commerciële organisatie verder worden versterkt.
Om invulling te geven aan die groeiambitie, hebben de drie aandeelhouders besloten een investeerder aan te trekken. Na een zorgvuldig proces, begeleid door M&A adviseur Nielen Schuman in Amsterdam, is overeenstemming bereikt met het Nederlandse Smile Invest.
"Wij zijn ervan overtuigd dat Smile de perfecte investeerder is om de toekomstplannen van Cargo Floor te realiseren samen met de huidige directie en aandeelhouders. Het is bovendien een partij die past bij onze bedrijfscultuur en die de huidige structuur en werkwijze van Cargo Floor zal respecteren en in stand zal houden. Zo blijven directie en management eveneens ongewijzigd. De investering zal voor onze klanten, leveranciers en medewerkers dan ook geen directe veranderingen met zich meebrengen", aldus Frans de Raad, CEO van Cargo Floor en een van de bestaande aandeelhouders. Overigens zullen de huidige aandeelhouders van Cargo Floor ook deelnemen in de herfinanciering van de onderneming.
Smile Invest is enthousiast over zijn investering en de mogelijkheden voor de toekomst. "Wij hebben alle vertrouwen in de groeimogelijkheden van Cargo Floor en de kansen die de markt biedt. Als Smile Invest leveren wij daar graag een bijdrage aan. Onze eigen investeerders hebben bovendien zelf allemaal succesvolle bedrijven uitgebouwd in diverse eindmarkten. Zij weten als geen ander kansen te grijpen en risico’s af te wegen op weg naar structurele waarde-creatie. Wij stellen dus niet alleen kapitaal maar ook ons ondernemerschap ter beschikking", benadrukt Ivo Vincente, managing partner van Smile Invest.
Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een Europese evergreen investeringsmaatschappij met 350 miljoen euro kapitaal onder beheer, gefinancierd door 40 ondernemende families met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven. Smile Invest richt zich op bedrijven rondom drie investeringsthema’s: digitalisering, gezondheid en duurzaamheid. Vanuit de kantoren in Den Haag en Leuven ondersteunt het team ambitieuze ondernemers en managers in het realiseren van hun groeiplannen.