Terug naar het overzicht

Nieuw boek verschenen:  
DAF YA 4440/YA 4442 viertonner

Gepubliceerd op 30-10-2022 06:48 uur

Er zijn maar weinig militairen, zowel beroeps als dienstplichtig, die nooit met de inmiddels iconische viertonner in aanraking zijn gekomen. Nu de dagen van dit voertuigtype na bijna een halve eeuw geteld zijn, koesteren velen nog altijd warme gevoelens voor de oude vertrouwde ‘tonner’. In dit boek komt de complete historie van de DAF YA 4440 en YA 4442 aan bod: van het halverwege de jaren zestig genomen besluit tot vervanging van de dan ruim tien jaar oude voertuigen van de ‘Dikke DAF-familie’, tot het gebruik bij de krijgsmacht en de onvermijdelijke afstoting.

 

Tevens wordt uitvoerig stilgestaan bij de beproeving en verdere ontwikkeling van de prototypes die weliswaar niet zonder slag of stoot verliep, maar uiteindelijk tot een bijzonder veelzijdig voertuig leidde dat bij alle krijgsmachtdelen dienst heeft gedaan. Zelfs de kenners van dit voertuigtype zullen na het lezen van dit boek zien dat er veel, vaak onbekende feiten en wetenswaardigheden aan het licht zijn gekomen. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van met zorg samengestelde tabellen, diverse voertuigspecificaties en ruim driehonderd, veelal ongepubliceerde foto’s en afbeeldingen.
Het boek heeft een afmeting van 22x28 cm en telt 208 pagina's. Het is geschreven door Raymond van der Wee. De prijs is: € 45,- incl. verzending.
Bestel een exemplaar via Auto– en Transportwereld en klik hier of email: post@atw.nl