Hyundai Xcient Fuel Cell medio 2023 in Amerika op weg

Hyundai brengt zijn nieuwste waterstoftruck op de weg in Californië. Dat gebeurt in het kader van twee door de Californische overheid bekostigde projecten om de luchtkwaliteit te verbeteren. De demonstratiemodellen die Hyundai naar de Verenigde Staten overbrengt, zijn ontwikkeld op basis van de zware Xcient Fuel Cell truck;


Lees verder...

DAF ontvangt grote order uit België

DAF heeft een grote order ontvangen van de Belgische krijgsmacht. De opdracht omvat de levering en het onderhoud van 879 all wheel drive CF Military trucks. De levering van de eerste voertuigen staat gepland voor 2022; de laatste voertuigen worden in 2025 gebouwd.


Lees verder...

Opnieuw chaos bij Europese grenzen

Door nieuwe coronamaatregelen voor het beroepsgoederenvervoer staan sinds vanochtend bij verschillende Europese grenzen kilometers file en honderden chauffeurs stil. TLN wil dat de EU ingrijpt en de soepele doorgang van internationaal vrachtverkeer verzekert. Afgelopen weekend kondigden Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk afzonderlijk van elkaar plotseling testverplichtingen en extra controles voor het vrachtverkeer aan.


Lees verder...

DAF opent nieuw eigen dealerbedrijf in Hongarije

DAF Trucks heeft zijn aanwezigheid in Centraal-Europa versterkt door een nieuw dealerbedrijf te openen bij Nyíregyháza, in het noordoosten van Hongarije. DAF Trucks is al 10 jaar de onbetwiste marktleider in Hongarije, waar het netwerk inmiddels uit 9 dealerlocaties bestaat.


Lees verder...

Ook Vlaanderen omarmt de iVRI’s

In navolging van Nederland investeert ook Vlaanderen in de iVRI’s, de intelligente verkeersregelinstallaties. De vooraankondigingen van de aanbesteding voor de slimme verkeerslichten staan inmiddels online...


Lees verder...

Leyland bouwt 10.000e DAF truck met opbouw af-fabriek

Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië kwam de 10.000e DAF truck met 'PACCAR body' van de speciaal daarvoor ontwikkelde productielijn. Het is een belangrijke mijlpaal voor Leyland’s eigen opbouwprogramma, dat het ontwerpen, fabriceren en installeren van gesloten opbouwen omvat, inclusief de aerodynamische Aerobody.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
IAA Transportation 2024 Hannover, Duitsland
EV Experience Circuit Zandvoort
Zero Emission | Ecomobiel Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Mega Trucks Festival Brabanthallen 's-Hertogenbosch