400 nieuwe schone vrachtwagens de weg op

De komende tijd gaan er zo’n 400 nieuwe emissievrije vrachtwagens de weg op in ons land. Batterij- of waterstofelektrisch. Dit gebeurt mede dankzij een regeling waarmee ondernemers subsidie kunnen krijgen bij de aanschaf van een schone vrachtwagen (AanZET).


Lees verder...

DAF’s ‘moederconcern’ Paccar behaald record

"Paccar rapporteert een record jaaromzet en record nettowinst over 2022", aldus Preston Feight, chief executive officer. "Paccar's uitstekende resultaten weerspiegelen de sterke vraag naar hoogwaardige nieuwe DAF-, Peterbilt- en Kenworth-truckmodellen wereldwijd. 


Lees verder...

Grote zorgen over gevolgen olieboycot

Transport en Logistiek Nederland heeft met gemengde gevoelens kennis genomen van het zesde sanctiepakket tegen Rusland, waar vannacht binnen de Europese Raad overeenstemming over werd bereikt. De brancheorganisatie voor beroepsgoederenvervoer is niet principieel tegen de meest in het oog springende maatregel,


Lees verder...

Ook vrachtwagens op de schone toer

Ondernemers kunnen vanaf 9 mei subsidie krijgen bij aanschaf van een vrachtwagen die schoon rijdt; elektrisch of op waterstof. Daarmee zet Nederland een volgende stap op weg naar een volledig schoon wagenpark in 2050.


Lees verder...

DAF Trucks presteert goed in 2021

DAF Trucks blikt terug op een uitstekend jaar. De productie van vrachtwagens kwam uit op zo’n 60.000 eenheden, een duidelijke reflectie van de grote vraag naar transport als gevolg van het krachtige herstel van de economie.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
IAA Transportation 2024 Hannover, Duitsland
EV Experience Circuit Zandvoort
Zero Emission | Ecomobiel Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Mega Trucks Festival Brabanthallen 's-Hertogenbosch