Steeds meer vrouwen worden vrachtwagenchauffeur

In de sector transport en logistiek waar traditioneel aanzienlijk meer mannen dan vrouwen werken, neemt het vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs gestaag toe; tot 4,9% per 2023-Q2. Dat steeds meer vrouwen het beroep van vrachtwagenchauffeur een aantrekkelijk beroep vinden, 


Lees verder...

Mooi verkrijgbaar boek: DAF 65 – 75 – 85 - CF

Op de I.A.A. van mei 1992 beleefden de DAF 75 en 85 (New Medium Line) hun première en verraste DAF iedereen in de truckwereld. De nieuwe trucks voor het veeleisende middensegment hadden de schitterende F 230-cabine die geheel in eigen beheer door DAF was ontwikkeld.


Lees verder...

60-jarig jubileum voor de FUSO Canter

Dit jaar viert FUSO het 60-jarige jubileum van de FUSO Canter. Sinds de marktintroductie in 1963 zijn er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen FUSO Canters geproduceerd. De eerste generatie Canter kwam in maart 1963 op de Japanse markt als T720 cab-over model en werd alom geprezen als beste in zijn klasse vanwege zijn uitstekende rijprestaties en zuinigheid. 


Lees verder...

TNO’s StreetWise voor veilig autonoom transport

Veiligheid is cruciaal bij de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen. Daarom werkt Torc Robotics, een dochteronderneming van Daimler Trucks en toonaangevend in applicaties voor automatisch rijden, samen met TNO aan een geavanceerde manier om de veiligheid van autonome voertuigen te testen en te valideren.


Lees verder...

BAT-mobiel voor beter opgeleide truck-technici

Innovam Truckwise, het Innovam-team dat zich op de truckbranche richt, trekt vanaf nu het land in om op school- en klantlocaties technische trainingen te geven. De trainers komen dan voorrijden in hun nieuwe BAT-mobiel. BAT staat natuurlijk voor BedrijfsAuto Techniek.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
IAA Transportation 2024 Hannover, Duitsland
EV Experience Circuit Zandvoort
Zero Emission | Ecomobiel Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Mega Trucks Festival Brabanthallen 's-Hertogenbosch