Terug naar het overzicht

Proefrijden met twee nieuwe elektrische BYD's

Gepubliceerd op 21-09-2023 07:41 uur

Vakblad Auto- en Transportwereld was onlangs, op uitnodiging van BYD Europe, aanwezig bij de introductie van BYD’s nieuwste elektrische vrachtwagens in Nederland. Op de ‘BYD eTruck Journey, The Netherlands-event’. De locatie, het e-deck bij vliegveld Teuge (Gld.), werd gekozen omdat het op dit moment de enige plek in Europa is waar elektrische (kleine) vliegtuigen opstijgen, landen en in hangars staan. Tot zover de enige gelijkenis en de link naar een elektrisch-tijdperk. Isbrand Ho, General manager van de bedrijfswagendivisie en Mahmut Mobassit, eTruck Verkoop directeur BYD Europa, vertelden meer over de nieuwe producten en de plannen van het merk in Nederland en Europa. Tevens konden we de elektrische BYD ETM6 en ETH8 aan een proefrit onderwerpen.

 

BYD, fabrikant van voertuigen op nieuwe energie en van batterijen, presenteerde twee volledig elektrische vrachtwagens aan de Nederlandse commerciële transportmarkt. Vorig jaar september werden op de IAA Mobility in Hannover de prototypes al aan de wereld getoond. Op ‘BYD eTruck Journey’ in Teuge werden zowel de BYD ETM6 als de ETH8 onthuld.
BYD heeft zijn plannen gedeeld voor de Europese commerciële markt, waar wordt samengewerkt met zorgvuldig geselecteerde, regionale dealers, die ondersteuning bieden op het gebied van verkoop en service. Tijdens het evenement kon gereden worden met de nieuwe modellen, waardoor de gasten zelf de mogelijkheid kregen om de voordelen te ervaren van de BYD eTruck-technologie.
In Nederland wordt elektrisch rijden sterk gestimuleerd, wat zorgt voor een perfecte match met de emissievrije elektrische BYD-vrachtwagens.

 

Lees het complete verhaal in de gedrukte versie van Auto- en Tranportwereld, nog geen abonnee: https://atw.nl/abonnementskosten