Terug naar het overzicht

Kässbohrer introduceert volledig vernieuwde koelopleggers

Gepubliceerd op 07-05-2024 09:25 uur

Kässbohrer introduceert zijn nieuwe serie koelopleggers voor geconditioneerd transport, en presenteert daarmee een robuust chassis voor nog meer duurzaamheid en GRP-isolatietechnologie voor de hoogste isolatiewaarden. De nieuwe serie koelers, welke volledig zijn ontwikkeld en getest in het eigen R&D Center van Kässbohrer, onderscheiden zich door hoge isolatiewaarde, lange levensduur en functionele kenmerken die de operationele efficiëntie maximaliseren.

 

De vernieuwde koeloplegger van Kässbohrer is robuust en biedt zodoende de perfecte balans tussen engineering en moderne techniek. Zo is onder andere het semi-chassis en een uit één stuk vervaardigde koppelplaat geïntegreerd in de vloer en levert zo consequent topprestaties bij wegstabiliteit en veiligheid, terwijl tegelijk ook het aan-/ en af koppelen vergemakkelijkt, zelfs bij ongelijkmatige belasting. Doordat het chassis nu volledig is geïntrigeerd in de vloer, creëert dit niet alleen een duurzame en solide basis voor de geïsoleerde opbouw, maar kan ook de maximale interne laadhoogte bereikt worden. 
Tevens is ook de wielbasis en breedte van het chassis geoptimaliseerd om de manoeuvreerbaarheid en stabiliteit te maximaliseren, voor nog betere prestaties op de weg. Het chassis is vervaardigd uit hoogwaardige kwaliteit S700MC-staal, bekend om zijn sterkte. Het geheel wordt afgewerkt met een KTL (Kathodische Tauch Lackierung) conserveringsmethode, waarbij het chassis volledig wordt onderdompelt en de conservering laag voor laag wordt opgebouwd voor maximaal resultaat, zodoende garandeert Kässbohrer 10 jaar lang geen roestperforatie en een “hoog behoud van de voertuigwaarde”. 
Het vernuftige ontwerp van het geïntrigeerde chassis, met een laag eigengewicht en toch een sterke vloerconstructie, maak de koeloplegger geschikt voor vorkheftruck belasting van 7,2 ton zodat snel laden en lossen ook geen probleem is. 

 

De nieuwe koeloplegger biedt een geïsoleerde opbouw vervaardigd uit polyurethaanpanelen, versterkt en bekleed met GRP (Glass Reinforced Polyester) technologie waarmee een zeer hoge isolatiewaarde wordt bereikt. De hoge isolatiewaarde wordt bereikt door de unieke Kässbohrer GRP-technologie. GRP is Uv-bestendig waardoor het warmte in feite weerkaats en zeer geschikt voor wisselende (warme) omstandigheden, daarnaast is GRP bijzonder niet-geleidend waardoor het aan de ene kant warmte buitenhoudt en tegelijkertijd kou binnenhoudt. De polyurethaan isolatie, met optimale dichtheid en getest op laaghechting met 11.534 kN, garandeert maximale prestaties en duurzaamheid. Om de structurele uniformiteit van de verschillende lagen van het paneel te garanderen, en zo een langere levensduur, heeft Kässbohrer de hechting van het oppervlak in alle zijpaneelverbindingen gemaximaliseerd.