Terug naar het overzicht

Zoektocht naar veiligste vrachtwagenchauffeur van start

Gepubliceerd op 08-05-2023 13:16 uur

Wie is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland? De zoektocht gaat weer van start. Het NK Veiligste Chauffeur 2023 gaat vanaf maandag 8 mei officieel van start. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich inschrijven voor de competitie en meteen online aan de slag. Tijdens het NK Veiligste Chauffeur nemen vrachtwagenchauffeurs het op verschillende manieren tegen elkaar op. 


Het NK begint met een onlinefase met onder andere kennisvragen. De beste 40 chauffeurs kwalificeren zich voor de halve finales op vrijdag 8 en zaterdag 9 september in Nijkerk. 16 chauffeurs plaatsen zich uiteindelijk voor de grote finale van de TVM Awards op het TT Circuit in Assen op zaterdag 30 september. De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, Veilig Verkeer Nederland, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Bumper, JobTrans, EyeWish en ANWB. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers - voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur en aan het imago van de sector logistiek en transport. 
De TVM Awards bestaan naast het NK Veiligste Chauffeur uit de TVM Award Ridder, MVO, Innovatie, Prestatie in de sector, Veilig transport en Duurzaamheid. Deze prijzen worden, net als het NK Veiligste Chauffeur, tijdens de finaledag op 30 september uitgereikt. 
 

Hélène Hendriks ambassadrice 

TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij zal tijdens de finales aanwezig zijn. Op 30 september presenteert ze de finaledag en reikt ze alle prijzen uit. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de TVM Award. De gehele top 16 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Göteborg. 
Meedoen aan het NK Veiligste Chauffeur en/of wilt u meer informatie over het NK Veiligste Chauffeur en de TVM Awards? Ga dan naar www.tvmawards.nl.