Terug naar het overzicht

Mooi verkrijgbaar boek: DAF 65 – 75 – 85 - CF

Gepubliceerd op 31-05-2023 08:42 uur

Op de I.A.A. van mei 1992 beleefden de DAF 75 en 85 (New Medium Line) hun première en verraste DAF iedereen in de truckwereld. De nieuwe trucks voor het veeleisende middensegment hadden de schitterende F 230-cabine die geheel in eigen beheer door DAF was ontwikkeld. En wat waren ze mooi, to good to keep secret! In oktober 1992 werd gestart met de productie van de tweeassige uitvoeringen van de New Medium Line (NML).

 

In januari 1993 was de introductie van de DAF 65. Met drie series, een reeks aan motoren, assen, asconfiguraties en de prachtige cabines was er een stevig fundament voor groei en succes van DAF Trucks N.V. In 1998 introduceerde DAF op de BedrijfsautoRAI de verbeterde uitvoering van de New Medium Line die de toevoeging CF, wat stond voor Compact Forte, meekreeg. De nieuwe trucks werden geweldig ontvangen en gaven DAF, samen met de in 1997 geïntroduceerde 95XF, een enorme boost. Omdat DAF net als bij de 95-serie ging werken met een getal voor de serie, aangevuld met het afgeronde motorvermogen, zijn de foto's zorgvuldig geselecteerd en komt ieder type in een aantal uitvoeringen voorbij. De brandweer- en reinigingswagens zijn ook in de grote hoofdstukken te zien. De NML was mede voor dit soort taken ontwikkeld. Ook is er een breed overzicht te zien van de vele vormen van transport waar de NML voor werd ingezet. Stoere werkpaarden met karakter!
Het Nederlandstalige boekwerk is geschreven door kenner Marcel van der Sluis en telt 208 bladzijden en heeft een formaat van 22x28 cm. Het boek kost € 45,00 incl. porto. Bestel een exemplaar dmv een email naar post@atw.nl en u ontvangt nadere instructies.