Terug naar het overzicht

Tweede editie ‘Internationale Volkswagen Bus Dag’ groot succes

Gepubliceerd op 31-05-2024 07:23 uur

Sinds twee jaar heeft de Volkswagen-bus met de ‘Internationale Volkswagen Bus Dag’ zijn eigen, jaarlijks op 2 juni terugkerende wereldwijde feestdag. Dat onderstreept maar weer eens de historische waarde van het Volkswagen-busje, waarvoor de Nederlander Ben Pon ooit de eerste pennenstreken zette. Om die internationale feestdag te vieren, werd dit jaar op 2 juni in Hannover wederom ‘Bulli & Coffee’ georganiseerd. Tijdens deze meeting konden liefhebbers van allerlei pluimage onder het genot van een kop koffie elkaars unieke Volkswagen-busjes bewonderen en ervaringen uitwisselen.

 

Wereldwijd raken steeds meer autoliefhebbers in de ban van het uit Amerika overgewaaide fenomeen ‘Cars & Coffee’. ’s Ochtends vroeg rijd je naar een parkeerterrein of eventlocatie, om daar gelijkgestemden te ontmoeten en onder het genot van een kop koffie ervaringen te delen over je gezamenlijke passie. Op 2 juni werd tijdens de ‘Internationale Volkswagen Bus Dag’ in Hannover voor de tweede keer een ‘Bulli & Coffee’ georganiseerd.


Gedeelde passie

De mooist gerestaureerde Samba’s, reislustige T3’s California, noeste T4’s die nog dagelijks als werkpaard worden ingezet, extreem ‘gecustomizede’ T6’en… zoveel verschillende Volkswagen-busjes, zoveel verschillende liefhebbers. Tijdens ‘Bulli & Coffee’ in Hannover staat echter één ding centraal: de gedeelde passie voor één van de meest invloedrijke automobielen ooit. 
Verrassingen zijn er tijdens ‘Bulli & Coffee’ volop. Zo onthulde de klassiekerafdeling van Volkswagen Bedrijfswagens tijdens de meeting zijn nieuwste aanwinst aan het nieuwsgierige publiek: een unieke, in originele conditie verkerende spoorweg-Bulli uit 1955. Deze Volkswagen-bus, ook wel de ‘Klv-20’ genoemd, werd destijds als dienstvoertuig door de Deutsche Bundesbahn (Duitse Spoorwegen) gebruikt. In totaal zijn er slechts dertig van deze spoor-Bulli’s gebouwd.