Terug naar het overzicht

Scania en Plus testen autonome truck Level 4

Gepubliceerd op 14-03-2024 07:40 uur

Scania breidt de strategische ontwikkeling van autonome hub-to-hub transportoplossingen uit met de presentatie van een 'Autonomous Commercial Pilot Programme'. Als onderdeel van de Traton Group zal Scania ook betrokken zijn bij een nieuw partnerschap met het in de VS gevestigde Plus, dat zijn Level 4, volledig autonome SuperDrive-technologiestack, zal integreren in voertuigen van Scania en Traton Group.


Het Scania Autonomous Commercial Pilot Program maakt deel uit van een groter geheel voor het opzetten van klantgestuurde tests om hub-to-hub-technologie te demonstreren. Tevens is het doel het creƫren van schaalbare, operationele concepten die meerwaarde bieden in de activiteiten van klanten.
De presentatie van het programma van Scania komt op een moment dat klanten op zoek zijn naar partners voor het ontwikkelen en implementeren van autonome voertuigen binnen hun activiteiten. De nieuwe oplossing onderscheidt zich door zijn aanpasbaarheid aan de specifieke routes en de transportprofielen van klanten. De verwachting is dat de autonome hub-to-hub-oplossingen van Scania gaan helpen de operationele efficiĆ«ntie van klanten te verhogen, alsook hun transportemissies te verlagen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Tegelijkertijd wordt het groeiende, wereldwijde, tekort aan chauffeurs aangepakt. 
De aankondiging van het Autonomous Commercial Pilot Programme vormt de meest recente stap in de autonome reis van Scania. Het bedrijf, dat al sinds 2021 autonome vervoersoplossingen test op de Zweedse wegen, heeft tevens plannen om in 2024 de proefactiviteiten met klanten in andere Europese landen uit te breiden.