Terug naar het overzicht

Eerste Windrose e-truck in Nederland gearriveerd

Gepubliceerd op 23-04-2024 07:10 uur

De Chinese fabrikant van elektrische vrachtwagens Windrose Technology Inc staat op het punt de mondiale sector van zware vrachtwagens te betreden, aangezien het bedrijf van plan is om op korte termijn wegtests uit te voeren met zijn eerste elektrische zware vrachtwagens in de Verenigde Staten en Europa. 

 

Han Wen, oprichter en CEO van Windrose, vertelde dat het bedrijf van plan is tests uit te voeren op prominente locaties zoals Los Angeles, Duinkerken, Antwerpen en Rotterdam. Inmiddels is de eerste e-truck nu op Nederlandse bodem gearriveerd. Dit vond plaats op de locatie van BREYTNER in Rotterdam samen met partner Vlot Logistics. Aldaar zijn de trucks goed beststudeerd en getest. Binnenkort worden er samen met H.N. Post en Zonen wederom testen uitgevoerd. 
De eerste elektrische langeafstandstruck van Windrose heeft een bereik van 670 km bij een volle belasting van 49 ton. De Windrose EV-truck heeft een 800V hoogspanningssnellaadplatform en kan in minder dan 36 minuten een actieradius van 400 km aanvullen. Verder heeft Windrose tests op hoge temperaturen, op grote hoogte en op lage temperaturen voltooid. In samenwerking met klanten en partners, waaronder Rokin Logistics, Kerry Logistics, BorgWarner, TUV SUD.