home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Januari 2019, 16.40 uur


Beste verkopen voor Daimler Trucks in tien jaar

Daimler Trucks behaalde in 2018 een van de beste verkoopjaren in de geschiedenis van het bedrijf. Er werden meer dan 500.000 trucks verkocht. Dan gaat het om de merken Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses en BharatBenz. De meeste van de grotere afzetmarkten van Daimler Trucks ontwikkelden zich het afgelopen jaar positief, met de hoogste groei in de NAFTA-regio. De verkoop van de merken Freightliner, Western Star en Thomas Built Buses steeg met 15 procent naar in totaal ongeveer 172.700 eenheden in de eerste elf maanden (periode van vorig jaar 150.600). Met een recent marktaandeel van 38,3 procent in de gewichtsklassen 6-8, was Daimler Trucks opnieuw marktleider voor middelgrote en zware vrachtwagens in Noord-Amerika. Het vlaggenschip van Freightliner, de New Cascadia, speelde hierbij een sleutelrol. Meer dan 76.500 van dit model zijn verkocht sinds het begin van de productie eind 2016.

"Het jaar 2018 was een van de meest succesvolle jaren in de geschiedenis van Daimler Trucks. Zoals eerder aangekondigd, zijn onze wereldwijde verkopen per eenheid aanzienlijk hoger dan in het voorgaande jaar. Met ruim 500.000 vrachtwagens hebben we ons beste verkoopresultaat van de afgelopen tien jaar bereikt", aldus Martin Daum, lid van de Board of Management van Daimler AG en verantwoordelijk voor Trucks & Bussen.

Lees het complete verhaal in onze gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Klik op het tabblad 'abonnementen' hierboven voor meer informatie.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...

Volop nieuws van MAN tijdens bauma 2019

Zesde editie van Mega Trucks Festival ...

BYD stapt in elektrische vrachtautomarkt

VDH met tweede truck op LNG naar Spanje

Ernstige zorgen over tachograaffraude

Tatra levert 8x8 met GVW van 46 ton


Oud techniek-journalist Hans Kuipers overleden
Op donderdag 31 januari 2019 is freelance journalist Hans Kuipers (1948 – 2019) in zijn woonplaats Waddinxveen overleden. Vele jaren is Hans een toonaangevende automotive journalist geweest met als specialisatie bedrijfswagens en de techniek daarvan. Hij heeft een zeer lange tijd, ruim dertig jaar, gewerkt voor vakblad Auto- en Transportwereld (ATW) om het blad te maken wat het nu is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

baat
scania
advertise
almic
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
HEBIC
Cuppers
Capriƫl Nederland
Trailned
facebook
snapon
rdd
terberg
vdl
Autoboek International
rino
Middelbos
Trucks.nl