home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Januari 2019, 16.40 uur


Beste verkopen voor Daimler Trucks in tien jaar

Daimler Trucks behaalde in 2018 een van de beste verkoopjaren in de geschiedenis van het bedrijf. Er werden meer dan 500.000 trucks verkocht. Dan gaat het om de merken Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses en BharatBenz. De meeste van de grotere afzetmarkten van Daimler Trucks ontwikkelden zich het afgelopen jaar positief, met de hoogste groei in de NAFTA-regio. De verkoop van de merken Freightliner, Western Star en Thomas Built Buses steeg met 15 procent naar in totaal ongeveer 172.700 eenheden in de eerste elf maanden (periode van vorig jaar 150.600). Met een recent marktaandeel van 38,3 procent in de gewichtsklassen 6-8, was Daimler Trucks opnieuw marktleider voor middelgrote en zware vrachtwagens in Noord-Amerika. Het vlaggenschip van Freightliner, de New Cascadia, speelde hierbij een sleutelrol. Meer dan 76.500 van dit model zijn verkocht sinds het begin van de productie eind 2016.

"Het jaar 2018 was een van de meest succesvolle jaren in de geschiedenis van Daimler Trucks. Zoals eerder aangekondigd, zijn onze wereldwijde verkopen per eenheid aanzienlijk hoger dan in het voorgaande jaar. Met ruim 500.000 vrachtwagens hebben we ons beste verkoopresultaat van de afgelopen tien jaar bereikt", aldus Martin Daum, lid van de Board of Management van Daimler AG en verantwoordelijk voor Trucks & Bussen.

Lees het complete verhaal in onze gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Klik op het tabblad 'abonnementen' hierboven voor meer informatie.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Coming Soon...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK


Coming Soon...
Maandag 27 mei 2019 heeft Auto- en Transportwereld nieuws te melden! Wees erbij. Volg de berichten. Auto- en Transportwereld is een onafhankelijk, zelfstandig en landelijk nieuwsblad voor de beroepsgoederen- en eigen vervoersbranche als mede voor de garage-, carrosserie- en grondverzet/bouwsector. Tel.nr. +31 (0)570-62 80 92 - www.atw.nl - E-mail: post@atw.nl

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

meiller
snapon
facebook
Middelbos
HEBIC
almic
Trailned
vdl
scania
rino
Hoornweg
Trucks.nl
Sluitsnel
Capriƫl Nederland
Cuppers
Autoboek International
rdd
Knapen
vako
advertise
terberg