home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 04 Januari 2019, 16.27 uur


Scania distributietest: P280 4x2

Met de komst van een nieuwe lage P-serie is de 'generatiewisseling' bij Scania voltooid. De Scania P280 4x2 NA rondt bij de Zweden het programma af in het lichte distributieverkeer in de 18-tons klasse. Een nieuwe cabine en een nieuwe generatie motoren: de in 2017 geïntroduceerde 7,1 liter 6-cilinders. Hiermee is de wisseling van de Scania's generatie naar de nieuwe vrachtautolijn een feit. De laatste keer dat er een Scania P280 in de test meedeed is alweer vier jaar geleden. Het ging toen om een P280 standaard 18-tons distributietruck. Opvallend was dat indertijd de Zweden met de P280 in de 18-tons 'Solo Distributor Test' een opmerkelijk laag verbruik noteerde, gemiddeld rond 19,5 liter per 100 km. En dat bij een behoorlijk hoge gemiddelde snelheid van 72,4 km/h.

De volledige test met resultaten treft u aan in de volgende editie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Klik hierboven op het tabblad 'abonnement' en mis geen interessant transportnieuws meer!

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Coming Soon...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK


Coming Soon...
Maandag 27 mei 2019 heeft Auto- en Transportwereld nieuws te melden! Wees erbij. Volg de berichten. Auto- en Transportwereld is een onafhankelijk, zelfstandig en landelijk nieuwsblad voor de beroepsgoederen- en eigen vervoersbranche als mede voor de garage-, carrosserie- en grondverzet/bouwsector. Tel.nr. +31 (0)570-62 80 92 - www.atw.nl - E-mail: post@atw.nl

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
HEBIC
facebook
rino
snapon
Cuppers
Autoboek International
Trailned
scania
Capriƫl Nederland
Trucks.nl
Hoornweg
terberg
meiller
almic
vdl
rdd
Sluitsnel
advertise
Knapen
vako