home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 26 November 2018, 11.04 uur


Proef geluidmaatregel voor zwaar verkeer op N223

Op de N223 start de provincie een onderzoek naar een nieuwe geluidmaatregel: de zogeheten WhisStone voor zwaar verkeer. Deze reduceert het lawaai van het zware (vracht-) verkeer en wordt toegepast in combinatie met de reeds bestaande Whisstone voor personenautoverkeer. De WhisStone is voorzien van groeven die in de wegberm aansluitend aan het asfalt worden gelegd. Deze platen buigen het geluid naar boven af waardoor de bebouwing langs de weg minder geluidsoverlast ondervindt. Zo wordt de geluidshinder verminderd en de leefbaarheid verbeterd. Bijkomend voordeel is dat deze platen de verkeersveiligheid bevorderen omdat ze ook fungeren als bermverharding. Uit een eerdere test bleek dat deze maatregel zijn nut heeft bewezen. Tijdens de proef wordt het effect in de praktijk getest.Omdat het hier gaat om een nog niet eerder toegepaste innovatieve geluidsmaatregel zullen na aanleg metingen plaatsvinden om het effect in de praktijk te bepalen. Voor het onderzoek wordt een haag tijdelijk verwijderd, na uitvoering van de proef wordt deze weer teruggeplaatst.

Enquête

De direct omwonenden wordt met een enquête gevraagd naar hun bevindingen van de nieuwe geluidmaatregel. Hinder Voorafgaand aan de proef worden de WhisStones langs de N223 aangebracht en is er sprake van beperkte hinder voor de weggebruikers. Tijdens de proef is er, buiten de spits gedurende korte tijd een halve rijbaanafzetting op de hoofdrijbaan. Met tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer om-en-om langs de werkzaamheden geleid.

Slimme oplossingen

De provincie Zuid-Holland streeft naar een vlot en veilig gebruik van het provinciale wegennetwerk. Langs deze wegen wonen en werken veel mensen wonen die hinder kunnen ondervinden van het verkeer. Investeren in bereikbaarheid gaat hand in hand met investeringen in leefbaarheid door het toepassen van geluidsreducerende maatregelen zoals stil asfalt en geluidsschermen. Toch bieden deze maatregelen niet altijd de juiste oplossing. In samenwerking met het bedrijfsleven is gezocht naar slimme oplossingen die het geluid reduceren en ook in dergelijke omstandigheden toepasbaar zijn.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Coming Soon...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK


Coming Soon...
Maandag 27 mei 2019 heeft Auto- en Transportwereld nieuws te melden! Wees erbij. Volg de berichten. Auto- en Transportwereld is een onafhankelijk, zelfstandig en landelijk nieuwsblad voor de beroepsgoederen- en eigen vervoersbranche als mede voor de garage-, carrosserie- en grondverzet/bouwsector. Tel.nr. +31 (0)570-62 80 92 - www.atw.nl - E-mail: post@atw.nl

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rdd
vdl
Sluitsnel
Middelbos
Cuppers
advertise
almic
Trailned
rino
Trucks.nl
facebook
scania
snapon
vako
Capriƫl Nederland
HEBIC
Hoornweg
terberg
meiller
Knapen
Autoboek International