home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 Oktober 2018, 11.51 uur


Schmitz Cargobull toonde elektrische koelunit op IAA

Traditiegetrouw is een groot deel van de IAA bestemd voor het getrokken materieel. Het buitenterrein tussen de hallen wordt altijd in beslag genomen door allerhande soorten trailers en opbouwers. Schmitz Cargobull is sinds jaar en dag in dit segment één van de belangrijkste partners van de IAA. Zoals altijd had de Duitse trailerbouwer enkele primeurs te melden.

Schmitz is bezig met de ontwikkeling van een elektrisch koelunit waarvan het een prototype liet zien. Deze s.Cue (electric Semitrailer Cooling Unit) werkt geheel elektrisch en stoot daarom geen emissies uit. Ideaal voor het distributiewerk, aldus Schmitz. De 'normale' S.CU koelunits krijgen vanaf nu een nieuwe common rail dieselmotor die voldoet aan de norm Stage V en verbruiken volgens Schmitz tien procent minder diesel. Een nieuwe interface en verbeterde luchtstroom beloven een constantere temperatuur. Bediening kan eventueel via een smartphone. Het zijn ontwikkelingen die samen komen in de nieuwe S.KO box semitrailer. Behalve de nieuwe geïntegreerde techniek is ook de buitenkant aangepakt. Het front is verstevigd om schade te voorkomen en de isolatie is verder verbeterd. De nieuwe S.KO serie is ook voorzien van het dit jaar geïntroduceerde 'side guard systeem'. Een vouwwand voor de S.KO trailers hoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Op de stand was de eerder dit jaar geïntroduceerde en in Auto- en Transportwereld uitgebreid beschreven S.KI volume tipper trailer te zien. Een aluminium tipper met een 'step frame' dat 160 millimeter lager is en die in totaal 150 kg lichter is.

Door: Jos Haas.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...

Volop nieuws van MAN tijdens bauma 2019

Zesde editie van Mega Trucks Festival ...

BYD stapt in elektrische vrachtautomarkt

VDH met tweede truck op LNG naar Spanje

Ernstige zorgen over tachograaffraude

Tatra levert 8x8 met GVW van 46 ton


Oud techniek-journalist Hans Kuipers overleden
Op donderdag 31 januari 2019 is freelance journalist Hans Kuipers (1948 – 2019) in zijn woonplaats Waddinxveen overleden. Vele jaren is Hans een toonaangevende automotive journalist geweest met als specialisatie bedrijfswagens en de techniek daarvan. Hij heeft een zeer lange tijd, ruim dertig jaar, gewerkt voor vakblad Auto- en Transportwereld (ATW) om het blad te maken wat het nu is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
Hoornweg
Autoboek International
advertise
scania
vdl
rdd
Cuppers
baat
Trucks.nl
almic
terberg
snapon
HEBIC
Capriƫl Nederland
Trailned
facebook
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos