home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 Oktober 2018, 11.51 uur


Schmitz Cargobull toonde elektrische koelunit op IAA

Traditiegetrouw is een groot deel van de IAA bestemd voor het getrokken materieel. Het buitenterrein tussen de hallen wordt altijd in beslag genomen door allerhande soorten trailers en opbouwers. Schmitz Cargobull is sinds jaar en dag in dit segment één van de belangrijkste partners van de IAA. Zoals altijd had de Duitse trailerbouwer enkele primeurs te melden.

Schmitz is bezig met de ontwikkeling van een elektrisch koelunit waarvan het een prototype liet zien. Deze s.Cue (electric Semitrailer Cooling Unit) werkt geheel elektrisch en stoot daarom geen emissies uit. Ideaal voor het distributiewerk, aldus Schmitz. De 'normale' S.CU koelunits krijgen vanaf nu een nieuwe common rail dieselmotor die voldoet aan de norm Stage V en verbruiken volgens Schmitz tien procent minder diesel. Een nieuwe interface en verbeterde luchtstroom beloven een constantere temperatuur. Bediening kan eventueel via een smartphone. Het zijn ontwikkelingen die samen komen in de nieuwe S.KO box semitrailer. Behalve de nieuwe geïntegreerde techniek is ook de buitenkant aangepakt. Het front is verstevigd om schade te voorkomen en de isolatie is verder verbeterd. De nieuwe S.KO serie is ook voorzien van het dit jaar geïntroduceerde 'side guard systeem'. Een vouwwand voor de S.KO trailers hoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Op de stand was de eerder dit jaar geïntroduceerde en in Auto- en Transportwereld uitgebreid beschreven S.KI volume tipper trailer te zien. Een aluminium tipper met een 'step frame' dat 160 millimeter lager is en die in totaal 150 kg lichter is.

Door: Jos Haas.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

PNO Nederland mikt op groei

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...

MAN praktijktests bij container terminal


PNO Nederland mikt op groei
Familiebedrijf PNO werd in 1975 opgericht door Per Nelson Ørnstrand. In Noord-Europa beschikt de verhuur- en leasemaatschappij over een vloot van 10.000 trailers. Begin dit jaar breidde PNO uit naar Nederland, alwaar Martijn van Rijswijck vanuit Venlo de leiding heeft. “We zijn enthousiast over de kansen voor PNO Nederland en kijken uit naar een sterke aanwezigheid in de markt."

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

HEBIC
facebook
DHS
Trailned
advertise
terberg
D-tec
rino
snapon
vdl
Kohl
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
Middelbos
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Trailer innovation
Cuppers