Terug naar het overzicht
Anton Meurs (l.) en Wim Steenbergen

GS★Meppel zwaait Wim Steenbergen uit

Gepubliceerd op 08-07-2024 11:38 uur

De in het bedrijf zeer gewaardeerde directeur, aandeelhouder, collega en compagnon Wim Steenbergen nam recent - na een veertigjarig dienstverband - afscheid van GS★Meppel; per 1 juli 2024 eindigde het bijzondere, zakelijke avontuur voor hem. Daaraan werd op 5 juli door iedereen in het bedrijf op een positieve en feestelijke manier aandacht besteed. 

 

Het was een gezellig samenzijn met de medewerkers van GS★Meppel op 5 juli, ter ere van het afscheid van Wim Steenbergen. Later op de dag waren ook relaties uitgenodigd voor het feestelijke 'uitzwaai-moment' van één van de hoofdpersonen voor GS★Meppel in de afgelopen decennia. De dag eindigde met een afscheidsfeest op de locatie Hoogeveen van GS★Meppel.
De 61-jarige Steenbergen vierde kort geleden nog, op 18 juni, zijn veertigjarig jubileum bij GS★Meppel. Op dezelfde datum in 1984 werd hij aangenomen bij de aanhangwagen- en opleggerfabriek door Jan & Greet Sterenberg. Jan Sterenberg was de zoon van één van de oprichters. Hij kwam in 1967 in het bedrijf en nam de leiding over in 1972. Hij herinnert zich: "De vader van Wim - Bart - was chef van de reparatie bij GS★Meppel. Puber Wim hielp zijn vader in zijn vrije tijd en vakanties regelmatig. Hij ging later naar de UTS en heeft ook nog 3 maanden stage bij ons gelopen. Daarna kwam hij bij ons in dienst. Na een paar jaar, hij was nog heel jong, werd hij al verkoper en ontwikkelde zich tot een uitstekende vertegenwoordiger. Toen ik in 55 jaar werd, hebben Menno Brinkman en Wim de aandelen en de bedrijfsvoering overgenomen. Samen hebben ze het geweldig gedaan en de GS gebracht tot wat er nu staat."

 

Gegroeid

De taken van Wim Steenbergen zijn verdeeld onder de directe collega's; zijn directie-activiteiten zijn naar Anton Meurs overgegaan; die nu alle aandelen van GS★Meppel in portefeuille heeft. Eigenaar/CEO Anton Meurs van GS★Meppel: "In 1998 werd Wim Steenbergen mede-aandeelhouder van GS★Meppel. Mede onder zijn leiding is GS★Meppel uitgegroeid tot dé aanhangwagenbouwer van Nederland, waar ook nog zo nu en dan fraaie maatwerk opleggers worden gerealiseerd. Van 35 tot 40 medewerkers toen, zijn we gegroeid naar meer dan 70 medewerkers nu."

 

Aanhangwagenspecialist

GS★Meppel is reeds lang gespecialiseerd in de productie van aanhangwagens. Binnen dit segment bouwt men uiteenlopende producten voor diverse marktsegmenten. De productgroepen zijn te verdelen in containeraanhangwagens, portaalarmaanhangwagens, vlakke aanhangwagens, machine-aanhangwagens, middenasaanhangwagens en kippende aanhangwagens. Daarnaast bouwt GS★Meppel op aanvraag ook 20 tot 45 ft kieptrailers, LZV combinaties of andere specials. Voor elke situatie en klantvraag biedt GS★Meppel een oplossing. Of het nou infragerelateerd is, een vraag van defensie betreft, of om een hands-on oplossing gaat; GS★Meppel heeft de flexibiliteit en kennis in huis om de meest veeleisende vraagstukken op te lossen. 
Ook was GS★Meppel importeur van meerdere trailermerken. Hierbij zullen de meeste relaties denken aan het Nederlands importeurrecht van de Duitse trailerbouwer Kässbohrer, Meierling, maar ook STAS dealer. Daardoor is er veel ervaring in huis van een veelheid aan trailers, met vooral aandacht voor specialistisch maatwerk en detaillering. In al die jaren is maar weer gebleken, dat de flexibiliteit van eigen maatwerkproducten het mooiste resultaat opleverde. Het kunnen denken in transportoplossingen met de relaties en het realiseren van het daarbij behorende ontwerp, zorgt voor de behoefte van eigen productiefaciliteiten. Deze extra flexibiliteit wordt door relaties enorm gewaardeerd en dat wordt opgemerkt gezien vele relaties nog voor het spuitproces nog even komen kijken naar het eerste resultaat.

 

Marktleider

In 2022 vierde GS★Meppel het 75-jarig bestaan. Eén van de grondleggers van het bedrijf was H.J. Sterenberg, de vader van Jan Sterenberg. In 1947 startte hij, samen met zijn broer, met zes medewerkers in Meppel het bedrijf. GS staat voor Gebroeders Sterenberg. De fabriek ontwikkelde zich snel en van aanvankelijk oliestookinstallaties ging men over naar de productie van hoogkwalitatieve maatwerk aanhangwagens/trailers.  
Tegenwoordig heeft de aanhangwagen- en opleggerfabriek zo'n 70 medewerkers en beschikt men over twee productielocaties; in Meppel aan de Ezingerweg 59 en in Hoogeveen aan de Stephensonstraat 70. Jaarlijks produceert men ongeveer 350 eenheden. In Nederland is GS★Meppel marktleider als aanhangwagenbouwer. Ook in België, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Ierland timmert men aan de spreekwoordelijke weg.