Terug naar het overzicht

Den Ouden neemt 100% elektrisch innovatie in gebruik

Gepubliceerd op 03-06-2024 08:19 uur

Met trots presenteerde onalngs Den Ouden haar nieuwste innovatie op wielen: een volledig elektrische kraanwagencombinatie die geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot. Vanaf dit jaar neemt Den Ouden er groene reststromen mee in. Een primeur, want zo’n elektrische kraanwagencombinatie bestond nog niet in Nederland.


 

Bijdrage aan doelstellingen CO2-reductie

Een 100% elektrische kraanwagencombinatie: een innovatie die hard nodig is. We kennen namelijk allemaal de CO2-reductiedoelstellingen die gemeentes hebben om de landelijke CO2-reductienorm voor 2030 te behalen. De wagen kan hierin het verschil maken: door de elektrische aandrijving worden bij de inname van groene reststromen geen schadelijke uitlaatgassen uitgestoten. Dat is nodig om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.
“Overheden hebben behoefte aan manieren om uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen,” zegt Joris van de Vleuten, Directeur Den Ouden Organic. “Wij vinden dat het innemen van groene reststromen in de binnensteden elektrisch moet om de leefbaarheid te verbeteren. Dat roepen we niet alleen, maar dat doen we echt: met deze innovatie laat Den Ouden zien dat het innemen van groene reststromen elektrisch kan,” aldus Van de Vleuten.
 

Geen uitstoot van uitlaatgassen

De kraanwagencombinatie vervoert een volume van 85m3 en stoot tijdens het rijden, laden en lossen geen schadelijke uitlaatgassen uit. Niet alleen de Volvo FH Electric motorwagen van de combinatie rijdt namelijk elektrisch, maar ook de Penz-laadkraan en Jumbo Kipper-aanhangwagen werken volledig elektrisch. Een uitzonderlijke en vooruitstrevende innovatie die Den Ouden samen met BAS Truck Center Veghel, Van Rijssel Carrosseriebedrijf en Wierda Hybrid Technologies heeft ontwikkeld. 


Passend bij onze missie

Het ontwikkelen en inzetten van innovatieve trucks als deze, is vanzelfsprekend voor Den Ouden. Als familiebedrijf is Den Ouden er namelijk voor een leefbare omgeving voor volgende generaties. Een leefomgeving waarin minder broeikasgassen worden uitgestoten, is hierin een vereiste.