Terug naar het overzicht

DAF presenteert een speciale jubileumuitvoering van de DAF XG+

Gepubliceerd op 28-06-2024 08:11 uur

De basis voor DAF werd in 1928 gelegd met Hub van Doorne’s Machinefabriek. De onderneming bouwde zijn eerste, revolutionaire lichtgewicht aanhangwagen een paar jaar later. Van daaruit was het een logische stap naar de ontwikkeling van DAF’s eerste truck. Die zag in 1949 het levenslicht. Het voertuig was feitelijk een chassis met een motor, grille, rem- en een stuurinrichting. In de beginjaren moesten klanten de cabine betrekken van gespecialiseerde carrosseriebouwers. Het verschil met nu is als dag en nacht. De nieuwe DAF's zijn niet alleen zuinig en veilig, maar hun cabines zijn ook nog eens ruim en comfortabel. De XG+ is zonder meer DAF’s vlaggenschip, met een volume van maar liefst 12,5 m3. 
 
 

Speciale uitvoering

De DAF XG+ vormt dan ook de basis van de speciale uitvoering ter viering van 75 jaar truckproductie. De truck is voorzien van de 480pk/355 kW sterke PACCAR MX-13 motor en kan optioneel worden uitgerust met de MX Engine Brake; een krachtige motorrem. Voor een optimale efficiency, is elk voertuig voorzien van een compleet Full Aero Kit met spoilers, fenders en side skirts. Dat garandeert samen met het DAF Digital Vision System en de Corner Eye – beide standaard – een lage luchtweerstand en hoge brandstofefficiency. Voor het comfort is deze speciale XG+ voorzien van luxe draaibare stoelen die verwarmbaar zijn en in leder zijn uitgevoerd. Het 8 speakers tellende high-end audiosysteem mét subwoofer zorgt voor een ongeëvenaarde geluidsbeleving. Natuurlijk behoort ook het heerlijke 80 centimeter brede relax-bed tot de standaarduitrusting van deze unieke XG+.
 
Driver package

Elke truck uit deze serie wordt geleverd met een aantrekkelijk 'Driver Package'. Dat bestaat onder andere uit de DAF Night Lock, een magnetron, een complete set luxe vloermatten en een goed gevulde goodiebag. De ‘75 jaar truckproductie’ uitvoering wordt gespoten in stijlvol Silver Metallica. De speciale zwart-gele striping verwijst naar de bijzondere mijlpaal. De Alcoa Dura-Bright velgen zorgen voor de finishing touch. Deze unieke special edition is vanaf nu te bestellen. De levering start ná de zomer.