Terug naar het overzicht

Carrier Transicold presenteert Vector HE 17

Gepubliceerd op 18-06-2024 12:39 uur

De temperatuurgeregelde Vector HE 17 trailerunit is verkrijgbaar, als uitbreiding van de Vector HE-serie (High Efficiency) van Carrier Transicold. Deze unit biedt veelzijdigheid bij trailertoepassingen en een koelvermogen van meer dan 16 kW, evenals een verlaging van het brandstofverbruik en het geluidsniveau.

 

Door de integratie van geavanceerde invertertechnologie met de beproefde elektrische E-Drive architectuur zet de Vector HE 17 goede prestaties neer. De unit heeft een grote koelcapaciteit, verlaagt het brandstofverbruik tot wel 30 procent en verlaagt de geluidsemissies met 6 dB. "De Vector HE 17 positioneert zichzelf als een veelzijdige oplossing, ideaal voor langeafstandstransport en leveringen binnen de bebouwde kom en biedt onze klanten een efficiënte en duurzame traileroplossing", zegt Victor Calvo, vice-president en algemeen manager International Truck & Trailer bij Carrier Transicold. 

 

Technologie

Het systeem werkt met de E-Drive-technologie van Carrier Transicold, een technologie van het bedrijf die sinds 1999 voortdurend is verbeterd. Deze technologie heeft een revolutie teweeggebracht in het opleggersegment, omdat de mechanische transmissies van riem-aangedreven koelsystemen overbodig zijn geworden en het motorvermogen wordt omgezet in elektriciteit voor aandrijving van de unit.
De Vector HE 17 bouwt ook voort op de sterke punten van de Vector HE 19 unit; een hermetisch afgesloten compressor en een economizer, die ervoor zorgen dat de efficiëntie van de machine toeneemt. Dit systeem biedt meer efficiëntie, vermindert het risico van koelmiddellekkage en verlaagt het brandstofverbruik dankzij de invertertechnologie, die de snelheid van de compressor voortdurend aan de koelvraag aanpast.

 

Data-gestuurd

Bovendien is de unit uitgerust met een telematicabox die zorgt voor compatibiliteit met het digitale platform Lynx Fleet van Carrier Transicold, dat gegevens over koelapparatuur combineert met machineleren. Zo kunnen klanten snellere, data-gestuurde beslissingen nemen en worden de effectiviteit, efficiëntie en duurzaamheid van hun toeleveringsketens verbeterd.
De lancering van de Vector HE 17 is een mijlpaal voor Carrier Transicold, omdat deze unit bijdraagt aan de milieu-, sociale en bestuurlijke (ESG) doelstelling van Carrier om klanten te helpen meer dan één gigaton broeikasgasemissies te vermijden tegen 2030.